Suomenlinnan palvelut avautuvat vaiheittain

Myös Suomenlinnassa päästään hallituksen 4.5.2020 tekemien linjausten myötä avaamaan palveluita vähitellen ja turvallisuudesta huolehtien.

Tervetuloa nauttimaan paikallisista palveluista ja ulkoilemaan upeaan maailmanperintökohteeseen! Suomenlinnassa riittää tekemistä moniin vierailuihin.

Palveluiden aukiolot

Suomenlinnassa on kuusi museota, 14 ravintolaa ja kahvilaa, taidekäsityöläisten työhuoneita, hostelli, opastettuja kierroksia ja paljon muuta.

K-kauppa ja Snägäri Happy Adlerfelt palvelevat kävijöitä jo nyt. Suurin osa muista palveluista aloittelee tauon jälkeen toimintaansa kesäkuun alusta lähtien.

Ainakin Cafe Silo, Linna-baari, Lonnan ravintola ja kahvila, Suomenlinnan Lelumuseo ja Café Samovarbar, Hostel Suomenlinna, Suomenlinnan kirkko sekä Sotamuseo avaavat 1.6. Myös JT-Linen vesibussiliikenne alkaa 1.6. Tullimuseo, Suomenlinna-museo kahviloineen ja museokauppoineen avaavat 2.6.

Ehrensvärd-seuran opastettuja kierroksia järjestetään 6.6 alkaen lauantaisin suomeksi klo 14.00 ja juhannuksen jälkeen 26.6 alkaen keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 14.00. Opastettuja kierroksia voi tilata myös omalle ryhmälleen halutulle ajankohdalle.

Seuraa Suomenlinnan aukiolo- ja tapahtumakalenteria, jonne paikalliset yrittäjät päivittävät tietonsa sitä mukaa, kun aukioloajat vahvistuvat. Siirry kalenteriin. Seuraa myös kunkin palveluntarjoajan omia kanavia.

Palvelemme vastuullisesti

Kaikki Suomenlinnan palveluntarjoajat varmistavat toiminnassaan turvallisen asiakaspalvelun. Tilojen siivousta tehostetaan, kävijämääriä rajataan ja myös oman henkilöstön turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi asentamalla pleksejä asiakaspalvelutiskeille. Tiloista löytyy käsidesipisteet.

Lautta ja vesibussi liikennöivät turvallisesti

Linnoitukseen kuljetaan vesiteitse. HSL:n lautoilla ja JT-Linen vesibusseissa turvallisuudesta huolehditaan tarkkaan.

HSL:n lautta liikennöi tavallista harvemmalla vuorovälillä, ja lauttaan otetaan kerralla enintään 150 matkustajaa. Näin huolehditaan matkustajien turvallisuudesta ja varmistetaan, että myös linnoituksen asukkailla on turvallinen keino kulkea linnoitussaarilta mantereelle.

1.6. alkaen JT-Linen vesibussit alkavat liikennöidä Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen. Vesibusseihin otetaan tavallista vähemmän matkustajia kerralla ja huolehditaan näin matkustajien turvallisuudesta.

Lautoissa ja vesibusseissa on mahdollista matkustaa myös ulkokansilla raikkaassa meri-ilmassa.

Autathan meitä vastuullisuudessa

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan poikkeustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet. Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Ostoksia tehdessä on hyvä suosia korttimaksua.

Siirry THL:n sivuille lukemaan ajankohtaiset tiedot ja ohjeet koronatilanteesta.

Tapahtumien järjestäminen

Hallituksen linjausten mukaisesti Suomenlinnassa ei järjestetä isoja yleisötapahtumia. Linnoituksen ulkoalueilla on hyvin tilaa liikkua turvallisesti, ja pienempiä tapahtumia on mahdollista järjestää kesäkuusta lähtien.

Tapahtumista ilmoitetaan linnoituksen aukiolo- ja tapahtumakalenterissa. Siirry kalenteriin.

Kokous- ja juhlatilojen vuokraaminen

Kokous- ja juhlatilojen vuokraaminen on mahdollista 1.6. lähtien. Maksimihenkilömäärät tilaisuuksille ilmoitetaan heti, kun hallituksen ja aluehallintovirastojen linjaukset ovat selvillä.

Jo varatut kesän 2020 (touko-syyskuu) yli 50-hengen tilaisuudet on mahdollista siirtää tai perua velotuksetta. Varauksen tehneille asiakkaille lähetetään ohjeet henkilökohtaisesti.

Matkailuneuvonta

Suomenlinnan matkailuneuvojat vastaavat mielellään kysymyksiin vierailuun liittyen ja auttavat käynnin suunnittelussa.

Matkailuneuvonta palvelee sähköisesti 31.5. saakka päivittäin klo 10:00-16:00. Matkailuneuvontaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse: 0295 338 410, meilitse: info (at) suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Suomenlinnassa sijaitseva matkailuneuvontapiste aukeaa taas 1.6. Turvallisuus huomioidaan myös matkailuneuvonnan tiloissa ja toiminnassa.

Kiitos, että noudatat ohjeita. Turvallista linnoitusvierailua!

Kaikki uutiset