Suomenlinnan hoitokunnan varautuminen koronavirukseen

Uutista päivitetty 26.3.2020.

Suomen hallitus on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Hoitokunta seuraa koronaviruksen osalta toimivaltaisten viranomaisten ohjeita ja välittää tietoa mahdollisimman nopeasti linnoituksen kävijöille, toimijoille ja asukkaille. Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka hallinnoi merilinnoitusta.

Linnoituksen aukiolo

Suomenlinna on avoinna kävijöille. Lauttaliikenne mantereelta linnoitukseen toimii normaalien aikataulujen mukaisesti. Tilanne saattaa muuttua nopeasti, joten kehotamme kaikkia seuraamaan Helsingin Seudun Liikenteen tiedotusta. Siirry hsl:n sivuille.

Pyydämme kävijöitä huomioimaan, että aluehallintovirastot ovat kieltäneet yli 10 hengen tilaisuudet toistaiseksi. Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Alkaen 28.3. kaikki linnoituksen yleisöpalvelut K-kauppaa lukuun ottamatta ovat suljettuina ainakin 13.4. saakka.

Tiedotamme erikseen, kun palvelut jälleen avaavat ovensa. Linnoituksen toimijoita voi tukea ostamalla lahjakortteja. Siirry lahjakorttivalikoimaan.

Matkailuneuvonta palvelee kävijöitä sähköisesti. Fyysinen matkailuneuvontapiste Rantakasarmissa on suljettu, mutta matkailuneuvojat ovat langan päässä palvelemassa linnoituksen kävijöitä. Sähköinen matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10:00-16:00.

Matkailuneuvontaan voi ottaa yhteyttä:

  • puhelimitse: 0295 338 410
  • meilitse: info@suomenlinna.fi
  • Facebook Messengerissä

Ulkoilu linnoituksessa

Suomenlinna on avoinna, mutta pyydämme kaikkia huomioimaan poikkeustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet. Pidetään tarpeelliset turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.

Linnoitukseen kuljetaan HSL:n lautalla. Myös lautassa on hyvä muistaa turvavälit tai matkustaa kannella raikkaassa meri-ilmassa.

Liiku linnoituksessa varovasti ja pidä huolta perheen pienimmistä. Linnoitus­rakenteet, muurit ja vallit ovat kilometrien mittaisia, pääosin aitaamattomia rakenteita.

Huomaathan, että pyöräily Suomenlinnassa on sallittua vain ajoteillä. Valleilla pyöräily ei ole sallittua.

Siirry tutustumaan linnoituksen järjestyssääntöihin. Säännöt on laaduttu, sillä Suomenlinna on maailmanperintökohde, jossa on erityisen tärkeää noudattaa ohjeita ja näin pitää huolta arvokkaasta kulttuuriperinnöstä.

Tapahtumien järjestäminen

Kaikki tapahtumanjärjestäjät ovat peruneet tapahtumansa 17.3.-13.4. väliseltä ajalta.

Hoitokunta käy läpi Suomenlinnan tapahtumakalenterin toukokuun loppuun saakka ja tekee tapahtumakohtaisen riskiarvion. Ulkopuolisten järjestäjien tilaisuuksia Suomenlinnassa voidaan joutua peruuttamaan tai niiden kokoa rajaamaan myös 13.4. jälkeen.

Kokous- ja juhlatilojen varaukset

Suomenlinnan kokous- ja juhlatilat suljetaan 17.3.-13.4. väliseksi ajaksi hallituksen linjaamien suositusten mukaisesti. Tälle ajalle varanneiden tilaisuudet siirretään tai perutaan asiakkaan toiveen mukaisesti.

Kokous- ja juhlatilojen asiakkaat voivat peruuttaa tai siirtää maalis-toukokuun tilaisuutensa veloituksetta ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen tilavuokra@suomenlinna.fi. Tilaisuudet, joiden ajankohta on 13.3.–31.5.2020 tulee siirtää tapahtumaan viimeistään 31.12.2021.

Seuraa ohjeita

Pyydämme kaikkia seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten ohjeita koronavirustilanteessa. Siirry THL:n sivuille lukemaan ajankohtaiset tiedot ja ohjeet.

Tilanteen jatkokehittyminen

Jos tilanne vaatii laajempia toimia, siitä tiedotetaan erikseen. Suomenlinnan hoitokunta noudattaa valtioneuvoston ja muiden asiassa toimivaltaisten viranomaisten ohjeita.

Tiedotamme tilanteen kehittymisestä Suomenlinnan verkkosivujen lisäksi hoitokunnan verkkosivuilla sekä Suomenlinnan toimijoille, asukkaille ja hoitokunnan henkilöstölle tarkoitetuilla rajatun pääsyn sivustoilla. Päivitämme tietoa myös sosiaalisen median tileillemme Facebookissa ja Twitterissä.

Kaikki uutiset