Kuvassa näkyy kalliomaisema ja meri. Kallio peittyy keltaisista kukista

Avoimet työpaikat

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Virastossa on edustettuna poikkeuksellisen monipuolinen ammattilaisten joukko. Noin 70 työntekijän organisaatiossa on kymmeniä työnimikkeitä.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen ja innostavan työympäristön sekä organisaation, jossa panostetaan osaamisen kehittämiseen. Saat olla mukana tuottamassa asiakkaille ainutlaatuisia kokemuksia historiallisessa ympäristössä yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa.

Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia kävijäkohteita noin miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Linnoitus on myös 800 helsinkiläisen koti.

Ilmoitamme avoimista työpaikoista tällä sivulla sekä Twitter- ja LinkedIn-tileillämme.

Linkki hoitokunnan Twitteriin.

Linkki hoitokunnan LinkedIniin.

Katso hoitokunnan esittelyvideo YouTubesta ja tutustu tarkemmin töihimme.

Lue lisää hoitokunnan työntekijöistä.

Katso alta linkkien takaa lisätiedot avoimista paikoista.

 

Kiinnostaako työskentely historiallisessa ympäristössä? Oletko reipas ja ulospäinsuuntautunut asiakaspalvelija? Tule meille kesävalvojaksi!

Kesävalvojan ensisijaisena tehtävänä on valvoa järjestyssääntöjen noudattamista Suomenlinnan alueella ja ohjata kävijöitä maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen. Valvoja liikkuu työvuoron ajan pyörällä ja jalkaisin palvellen linnoituksessa vierailevia kävijöitä, alueen asukkaita ja työntekijöitä.

Tyypillisiä kesävalvojan tehtäviä ovat kävijöiden muistuttaminen grillaus- ja leiriytymiskiellosta sekä hiljaisuusajasta. Lisäksi kesävalvoja neuvoo ja ohjaa kävijöitä. Keskeisiin tehtäviin kuuluvat myös palveluista ja nähtävyyksistä viestiminen ja kävijäturvallisuuden korostaminen.

Tärkeitä kesävalvojan työssä tarvittavia taitoja ovat reipas ja tunnollinen työote sekä kyky kohdata kaikenlaisia ihmisiä ja tilanteita rauhallisesti ja ystävällisesti. Toivomme kokemusta turvallisuusalasta tai alaan sopivaa koulutusta. Edellytämme sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Työ on määräaikainen ajalla 1.6-19.9.2021. Lisäksi palkallista perehdytystä tehtävään järjestetään viikoilla 20-21. Valvojan päivittäinen työaika on klo 18:00-02:00. Työvuoroja on viikoittain 3-4, ja ne ajoittuvat seuraavasti:

  • ajalla 1.6.-31.7. arkisin tai viikonloppuisin
  • ajalla 1.8.-19.9. arkisin ja viikonloppuisin

Pyydämme lähettämään hakemukset ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen eeva.tulenheimo@suomenlinna.fi. Lisätietoa tehtävästä voi kysyä sähköpostitse tai puhelimitse virka-aikaan p. 0295 338 349. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Kiinnostaako työ maailmanperintökohteessa? Oletko reipas ja iloinen asiakaspalvelija?

Haemme kahta matkailuneuvoja Suomenlinnan matkailuneuvontaan

Matkailuneuvojan ensisijainen tehtävä on innostaa Suomenlinnaan saapuvia kävijöitä tutustumaan maailmanperintökohteeseen, kertoa linnoituksen palveluista ja tapahtumista sekä ohjata vastuulliseen ja turvalliseen vierailuun.

Matkailuneuvoja osallistuu lisäksi aktiivisesti Suomenlinnan sosiaalisen median kanavien päivittämiseen (Facebook ja Instagram). Työhön kuuluu sisällöntuotantoa ja asiakaspalvelua em. kanavissa. Tehtäviin kuuluu myös mm. sähköposti- ja puhelintiedusteluihin sekä Tripadvisor-arvosteluihin vastaaminen, tiedonkeruu ja esitejakelu. Työtä tehdään sekä matkailuneuvontapisteessä että Suomenlinnan ulkoalueilla liikkuen.

Matkailuneuvojan työssä menestyminen edellyttää oma-aloitteista työotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja rohkeutta kohdata vieraita ihmisiä. Työkokemus asiakaspalvelusta tai matkailualalta katsotaan eduksi. Edellytämme sujuvaa suomen ja englannin sekä vähintään tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Vieraiden kielten osaamisesta on etua.

Kausityö ajoittuu ajalle 1.6.-30.9. Työ on tuntityötä ja sijoittuu arkipäiville ja viikonloppuihin työvuorolistan mukaan seuraavasti:

  • 1 kokoaikainen ajalla 1.6.-31.8. n 36h/viikko, 1.-30.9. työvuoroja sopimuksen mukaan
  • 1 osa-aikainen ajalla 1.6.-31.8. n 20h/viikko, 1.-30.9. työvuoroja sopimuksen mukaan

Palkallista perehdytystä järjestetään toukokuussa sopimuksen mukaan.

Paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

Pyydämme lähettämään hakemukset ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen eeva.tulenheimo@suomenlinna.fi. Kerrothan hakemuksessasi haetko osa-aikaista vai kokoaikaista matkailuneuvojan tehtävää.

Lisätietoja voi kysyä Eeva Tulenheimolta sähköpostitse (osoite yllä) tai puhelimitse virka-aikaan 0295 338 349.

Kuvassa päivänkakkaraniitty, jonka taustalla muuria

Hoitokunnan blogi

Hoitokunnan blogin aiheet käsittelee muun muassa maailmanperintöä, Suomenlinnan arvoja sekä työskentelyä linnoituksessa. Kirjoittajina on hoitokunnan työntekijöitä sekä sidosryhmien edustajia..

Työntekijä tekee heinätöitä, taustalla näkyy suomenlinnan muuria

Neljä yksikköä

Suomenlinnan hoitokunta muodostuu neljästä yksiköstä ja erittäin monipuolisista osaajista. Hoitokuntalaiset ovat muun muassa puutarhureita, maalareita, kiinteistönhoitajia, sähkömiehiä, matkailuneuvojia ja arkkitehteja.