Empire-tyylinen varuskuntakortteli ja kuutamo.

Varuskuntakorttelin korjaushanke

Virastolla on jatkuvasti työn alla lukuisia restaurointi-, kunnostus-, ylläpito- ja kehittämishankkeita. Sivuston tähän osioon on koottu joitakin hoitokunnan hankkeista.

Suomenlinnan Isolla Mustasaarella sijaitseva Varuskuntakortteli eli rakennukset C76, C82, C83 ja C84 läpikäyvät lähivuosina laajan remontin, jossa korjataan rakennusten tekniset järjestelmät, kylpyhuoneet, keittiöt ja pintamateriaalit sekä yhteiset tilat. Rakenteiden kuivatusjärjestelmiä korjataan paremmin nykyvaatimuksia vastaaviksi.

Isoa hanketta edistetään vaiheittain. Aikataulu on laadittu alustavasti, sillä sitä ei voi suunnitella tarkasti ennen kuin rahoitus varmistuu ja korjauksen yksityiskohdat suunnitellaan. Suunnitteluvaiheessa aikataulu aloituksineen ja valmistumisineen pikkuhiljaa varmistuu ja täsmentyy.

Ensimmäisenä työn alle otettiin rakennus C76, jonka korjaus alkoi vuonna 2020. Työ on valmistunut vuonna 2021. Viimeisin hanke, Vaasan kasarmi C83 valmistui 2023.

Julkaistut artikkelit:
Varuskuntakorttelin korjaushanke päässyt vauhtiin
Vaasan Kasarmin korjaus valmistui

Asukkaille tarjotaan väistöasunnot Suomenlinnasta

Rakentamisen ajaksi asukkaille järjestetään mahdollisuus väistöasuntoon Suomenlinnassa. Asukkaille tiedotetaan huoneenvuokralain mukaisesti vähintään kuusi kuukautta ennen muuttoa. Väistöasuntoina käytetään hoitokunnan muita vuokra-asuntoja. Osana hankkeen valmisteluita on tehty määräaikaisia vuokrasopimuksia, jotta väistöasuntoja on tarjolla riittävän paljon.

Korjaushankkeen taustaksi on tehty useita selvityksiä viime vuosien aikana. Näihin kuuluvat kuntotutkimukset, arkeologiset kaivaukset, maaperän haitta-ainetutkimukset ja vielä osin keskeneräiset rakennushistoriaselvitykset.

Rakennushistoriaselvitys/rakennus C76 (pdf, avautuu uuteen välilehteen)
Rakennushistoriaselvitys/rakennus C82 (pdf, avautuu uuteen välilehteen) 
Rakennushistoriaselvitys/rakennusten C83 ja C84 yhteiset aineistot (pdf, avautuu uuteen välilehteen)
Rakennushistoriaselvitys/rakennus C83 (pdf, avautuu uuteen välilehteen)
Rakennushistoriaselvitys/rakennus C84 (pdf, avautuu uuteen välilehteen) 
Rakennushistoriaselvitysten liitteet (pdf, avautuu uuteen välilehteen)

 

Lisätietoja Suomenlinnan hoitokunnalta: