Empire-tyylinen varuskuntakortteli ja kuutamo.

Varuskuntakorttelin korjaushanke

Virastolla on jatkuvasti työn alla lukuisia restaurointi-, kunnostus-, ylläpito- ja kehittämishankkeita. Sivuston tähän osioon on koottu joitakin hoitokunnan hankkeista.

Suomenlinnan Isolla Mustasaarella sijaitseva Varuskuntakortteli eli rakennukset C76, C82, C83 ja C84 läpikäyvät lähivuosina laajan remontin, jossa korjataan rakennusten tekniset järjestelmät, kylpyhuoneet, keittiöt ja pintamateriaalit sekä yhteiset tilat. Rakenteiden kuivatusjärjestelmiä korjataan paremmin nykyvaatimuksia vastaaviksi.

Isoa hanketta edistetään vaiheittain. Aikataulu on laadittu alustavasti, sillä sitä ei voi suunnitella tarkasti ennen kuin korjauksen yksityiskohdat suunnitellaan. Suunnitteluvaiheessa aikataulu aloituksineen ja valmistumisineen pikkuhiljaa varmistuu ja täsmentyy.

Ensimmäisenä korjataan rakennus C76, jonka työmaa on käynnistynyt syksyllä 2020. Koko hankkeen on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin kyseisten talojen kaikki korjaukset ovat valmiina.

Asukkaille tarjotaan väistöasunnot Suomenlinnasta

Rakentamisen ajaksi asukkaille järjestetään mahdollisuus väistöasuntoon Suomenlinnassa. Asukkaille tiedotetaan huoneenvuokralain mukaisesti vähintään kuusi kuukautta ennen muuttoa. Väistöasuntoina käytetään hoitokunnan muita vuokra-asuntoja. Osana hankkeen valmisteluita on tehty määräaikaisia vuokrasopimuksia, jotta väistöasuntoja on tarjolla riittävän paljon.

Korjaushankkeen taustaksi on tehty erilaisia selvityksiä viime vuosien aikana. Näihin kuuluvat kuntotutkimukset, arkeologiset kaivaukset, maaperän haitta-ainetutkimukset ja vielä osin keskeneräiset rakennushistoriaselvitykset.

Lisätietoja Suomenlinnan hoitokunnalta: