– Työhöni kuuluvat muun muassa rekrytointiin, työkiertoon, työhyvinvointiin sekä osaamisen kehittämiseen liittyvät tehtävät. Lisäksi olen mukana HR-toimintojen kehittämishankkeissa sekä monenlaisissa asiantuntijaryhmissä.

Hoitokunnan hallintopalvelut-yksikössä työskentelevän Marianne Tokolan työnkuva on todella monipuolinen, sillä hän hoitaa edellä kerrotun lisäksi työyhteisösovittelijan tehtävää. Tärkeällä työllä tähdätään työyhteisön toimivuuteen ja ihmisten kykyyn toimia eteen tulevissa hankalissakin vuorovaikutustilanteissa.

– Ratkaisukeskeinen malli korostaa irtiottoa entisestä sekä tulevaisuuteen suuntautuvaa työtapaa. Kannustan kaikkia kokeilemaan asioiden tekemistä uudella tavalla ja ottamaan eteenpäin katsova asenne. Tässä työssä näkeekin selvästi, että vanhoista toimintamalleista on osattu jo osittain irtautua. Kyllähän ihmiset tekevät parhaansa niin työssään kuin muutenkin elämässään, pohtii Marianne.

– Sovittelijan kannalta on rohkaisevaa, että virastossamme on tarvittaessa matala kynnys ottaa yhteyttä sovittelijaan. Haluan kehittyä työssäni, ja suoritankin parhaillaan ratkaisukeskeisen valmentajan opintoja.

Yksi Mariannen laajan tehtäväkirjon keskeisistä tavoitteista on siis hoitokunnassa työskentelevien työhyvinvoinnin lisääminen. Siihen on useita keinoja ja tapoja, jotka palvelevat sekä yksilöitä että työnantajaa.

– Minulle on tosi tärkeää, että ihmiset voivat kehittyä työssään ja kokea omana työnsä arvokkaaksi. Jokaisella on oma oppimispolkunsa, ja yritämme täällä auttaa kaikkia mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi tukemalla ja kannustamalla opiskeluun sekä antamalla mahdollisuuden työkiertoon. Meillä onkin hyviä esimerkkejä siitä, miten työntekijöiden tehtävänkuvia on muokattu heidän kehittymisensä ja hoitokunnan tavoitteiden myötä.

Viitisen vuotta sitten hoitokunnan palvelukseen tulleella Mariannella on pitkä työkokemus myös paljon isommasta työyhteisöstä. Hoitokunnan vahvuutena hän pitää organisaation kompaktia kokoa.

– Täällä työkaverit tunnetaan oikeasti, ja se auttaa erityisesti osaamisen kehittämisessä. Voimme helpommin ymmärtää, mitä toinen uraltaan haluaa ja toivoo.

Aika ajoin kiireisen työn vastapainoksi Marianne varaa aikaa myös itsestään huolehtimiseen. Talviurheilu ja avantouinti ovat rakkaita harrastuksia, samoin tanssiminen, tanssin opettaminen sekä kisojen tuomarointi. Pianon ääreen istahtaminenkaan ei ole Mariannelle vierasta.

– Hoitokuntaan töihin tullessani aloitin eräänlaisen kaksoiselämän, sillä asun Kuopiossa ja vietin työviikot pääkaupunkiseudulla. Nyt kun korona on myllertänyt työn tekemisen käytäntöjä, etätyö Savosta käsin tuntuu ihan luontevalta, toteaa Marianne hymyillen.

Työntekijä tekee heinätöitä, taustalla näkyy suomenlinnan muuria

Monipuolinen tehtäväkenttä

Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisella Suomenlinnan hoitokunnalla on laaja-alaiset tehtävät.

Rakennuttaja Pekka Vuorela istuu työpöydän ääressä. Työpöydällä on tietokone, jossa näkyy pohjapiirustus.

Rakennuttajana Suomenlinnassa

Restaurointipalveluiden rakennuttaja Pekka Vuorela pitää huolta, että rakennuttamisen pitkä ketju toteutuu suunnitellusti alusta loppuun.