Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Haitallisia espanjansiruetanoita havaittu Suomenlinnassa

Suomenlinnassa on havaittu espanjansiruetanoita. Espanjansiruetana on Suomessa luokiteltu erittäin haitalliseksi vieraslajiksi, jonka leviäminen tulee ehkäistä. Etana voi aiheuttaa suuria haittoja kasveille; se syö koriste- ja hyötykasvien lehtiä, kukkia ja sipuleita.

Hoitokunta käy päivittäin keräämässä etanat nyt tiedossa olevilta esiintymisalueilta. Voit halutessasi auttaa hoitokuntaa espanjansiruetanoiden torjuntatyössä. Kerää etanat muovipussiin, ja toimita pussi tiivisti solmulla suljettuna rakennuksen C 62 päädyssä olevaan kannelliseen astiaan. Kerätessä kannattaa käyttää hanskoja.

Hoitokunta huolehtii etanoiden hävittämisestä. Älä laita etanoita tavalliseen roska-astiaan tai kompostiin. Huomioithan myös, että palsta- ja piha-alueilla ei saa käyttää torjunta-aineita etanoiden hävittämiseksi. Poiskeruu on tehokkain keino.

Espanjansiruetanaa ei tule sekoittaa Suomen alkuperäiseen lajistoon kuuluvaan ukkoetanaan. Lajien erottaminen voi olla hankalaa. Lue tuntomerkit ja lajitiedot löydät vieraslajiportaalista.

Lisätiedot:

  • ympäristönhoidon työnjohtaja Vesa Tuisku, puh. 0295 338 389
Kaikki uutiset