Venäläinen kauppiaskortteli

Hiihtolomalla Suomenlinnaan

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös hiihtolomaviikoilla. Linnoitukseen voi lähteä vaikka tutustumaan Suomenlinna-museoon tai Sotamuseon Maneesiin, ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan ja nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista. Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Tarkista aikataulut HSL:n sivuilta. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput.

Kulttuuria ja historiaa

Suomenlinna-museo on avoinna päivittäin. Perusnäyttely esittelee linnoituksen historiaa, ja nähtävillä on myös mielenkiintoinen lyhytelokuva. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa on esillä Suomenlinnan muuttumista satavuotisen suomalaisen ajanjakson aikana esittelevä valokuvanäyttely Sata Suomenlinnan vuotta 1918-2018.

Sotamuseon Maneesin näyttely Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä kertoo Suomen itsenäisyyden ajan sodista. Galleria Rantakasarmin näyttelyyn pääsee tutustumaan tiistaista sunnuntaihin 24.2. saakka, ja taidekäsityöläisten työhuoneet ovat avoinna perjantaisin Art Walk -tapahtumassa. Opastettuja kierroksia järjestetään talvikaudella viikonloppuisin englanniksi.

Herkuttele

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista, joista monet pitävät ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely avoinna joka päivä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-16. Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä perheen pienimmille Lasten Suomenlinna -kartta. Esitteet ovat saatavissa myös verkossa. Käydessäsi matkailuneuvonnassa voit samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn.

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista.

Tervetuloa talviseen maailmanperintökohteeseen!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset