Ilmakuva Tykistölahdesta kesällä.

Juhannus Suomenlinnassa

Keskikesän juhla on nurkan takana ja Suomenlinnassa kukkaloisto on kauneimmillaan. Helsinki hiljenee juhannuksen myötä, mutta Suomenlinnassa suuri osa kohteista palvelee kävijöitä myös kaikkina juhannuspyhinä.

Juhannuksena 19.-21.6. Suomenlinnan lautta kulkee viikonloppuaikataulun mukaisesti. Myös JT-linen vesibussi liikennöi juhannuksena. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, syömään hyvin tai tutustumaan Suomenlinnan värikkääseen historiaan opastetulla kierroksella.

Suomenlinnan kuudesta museosta viisi on avoinna kaikki juhannuksen pyhät. Museoihin on mahdollista ostaa myös yhteislippu, jonka hinta on 18 €. Yhteislippu on voimassa koko kesän aina 31.8. saakka. Museoissa käy myös uusi Museokortti.

Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.  Opastuslippuun sisältyy myös pääsy linnoituksen komendantin virka-asuntona toimineeseen Ehrensvärd-museoon.

Osa Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi juhannuksen. Muun muassa Pizzeria Nikolai, Viaporin Deli & Café, sekä Café Bar Valimo palvelevat päivittäin. Kahviloista muun muassa idyllinen kahvila Piper, Jääkellari sekä Lelumuseon yhteydessä sijaitseva viehättävä Café Samovarbar tarjoavat mahdollisuuksia kahvihetkille historiallisessa ympäristössä.

Museoiden, ravintoloiden ja kahviloiden tarkat aukiolot sekä opastettujen kierrosten lähtöajat voi tarkistaa Suomenlinnan verkkosivujen kalenterista.

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-18.
p. 0295 338 410, info@suomenlinna.fi

Tervetuloa!

Kaikki uutiset