Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Kesävalvojat aloittavat työnsä maanantaina 14.5.

Suomenlinnan hoitokunnan kesävalvoja kiertää saarilla ilta-aikaan tänäkin kesänä. Kesävalvoja työskentelee 14.5.-9.9.2018 maanantaista sunnuntaihin kello 18–02.
Kesävalvoja palvelee suomenlinnalaisia nyt viidettä kesää. Hänen tehtävänsä on neuvoa ja ohjeistaa kävijöitä maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen.

Suomenlinnan matkailuneuvojien kanssa yhdenmukaisiin sinisiin vaatteisiin pukeutunut kesävalvoja liikkuu saarilla jalkaisin ja polkupyörällä. Kesävalvojina toimivat tänä kesänä Sebastian Troberg ja Sampo Nuolijärvi. Valvojilla ei ole  vartijan tai järjestyksenvalvojan toimivaltuuksia, vaan he toimivat oikeuttamisperusteilla (esim. hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus).

Kesävalvoja

Suomenlinnan asukkaat ja merilinnoituksessa työskentelevät voivat soittaa kesävalvojalle hänen työvuoronsa aikana. Hänelle kannattaa soittaa esimerkiksi, jos näkee avotulen tekoa tai humalaisten aiheuttamia häiriötilanteita. Kesävalvojan saa kiinni numerosta 0295 338 368. Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Kaikki uutiset