Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Muovipakkausten kierrätys on lähtenyt hyvin käyntiin Suomenlinnassa

Kauan odotettu muovipakkausten kierrätys alkoi Suomenlinnassa 2019 vuoden alusta. Tästä linkistä pääset lukemaan tiedotteen, jossa kerroimme muovinkeräyksen aloittamisesta ja perusteista.

Iloksemme muovinkeräysastiat ovat täyttyneet muovipakkauksista sen verran hyvin, että olemme voineet jo poistaa joistain jätepisteistä muutamia sekajäteastioita.

Tarkkailemme tehostetusti vuoden 2019 loppuun asti kaikkien saarien jätepisteiden kertymää. Huomioimme mm. sitä, kuinka usein eri astioita täytyy tyhjentää ja tarvitaanko jossain jätepisteissä astioita enemmän tai vähemmän.

Muovipakkauksien keräyksestä vastaa HSY. Jotkut muovinkeräysastiat voivat täyttyä nopeammin kuin toiset. Mikäli käyttämäsi muovinkeräysastia on täynnä, pyydämme viemään muovipakkaukset toiseen muovinkeräysastiaan. Katso tästä kartasta, missä kaikkialla muovinkeräysastioita sijaitsee.

Tutustu lajitteluohjeeseen

Kierrättämällä säästät raaka-aineita ja energiaa. Oikein lajitellut ja palautetut pakkausmuovijätteet voidaan hyödyntää raaka-aineena uusien tuotteiden valmistamisessa.

Hoitokunta jakaa vuokralaisten koteihin huhtikuun aikana HSY:n tiiviin lajitteluohjeen muovipakkausten kierrättämisestä. Laajemmat lajitteluohjeet voi käydä tarkastamassa HSY:n jäteoppaasta.

Kiitos kun kierrätät!

Lisätietoja

Kaikki uutiset