Museoihin pääsee ilmaiseksi ­Museopäivänä 6.6.

Kustaan päivänä 6.6. vietetään vuosittaista Suomenlinnan museopäivää, jolloin kaikkiin Suomenlinnan kuuteen museoon on ilmainen sisäänpääsy. Museot ovat avoinna tavallista pidempään klo 20 asti ja museoissa järjestetään monipuolista ohjelmaa. Laajennetun aukiolon vuoksi museoissa ehtii hyvin vierailemaan myös työpäivän jälkeen.

Museoiden ohjelma

Lelumuseossa pääsee kuuntelemaan savikiekkoja, Tullimuseossa on tullikoiran työnäytöksiä ja Ehrensvärd-museossa voi eläytyä 1700-luvun tunnelmiin vartin mittaisilla Rakkaudella Viaporista -kierroksilla. Sotamuseossa, Vesikossa ja Suomenlinna-museoissa on tietoiskuja ja opastuksia. Suomenlinna-museossa voi myös käydä katsomassa juuri auennutta Erik Bruunin näyttelyä. Katso koko ohjelma Suomenlinnan verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Vapaaehtoistyöntekijät auttavat tapahtumapäivänä

Tänä vuonna museopäivässä on ensimmäistä kertaa mukana vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka auttavat matkailuneuvojia kävijöiden ohjaamisessa. Vapaaehtoisten avulla yhä useampi kävijä saa tietoa Museopäivästä ja toisaalta vapaaehtoiset saavat kosketuksen Suomenlinnan kävijöihin.

Tervetuloa Suomenlinnan omaan Museopäivään!

Lisätietoja:

Seuraa museopäivää sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #museopäivä #6museums

Kaikki uutiset