Ohjeet Siivouspäivän viettoon Suomenlinnassa 25.5.

Toukokuussa 25.5. vietetään jälleen valtakunnallista Siivouspäivää, joka on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kierrätystapahtuma. Asukkailla on kirpputorin lailla mahdollisuus tyhjentää kotiaan ylimääräisistä tavaroista ja myydä tai antaa ne eteenpäin sekä tehdä itse edullisia löytöjä.

Suomenlinnassa elämme erityisessä ympäristössä, mistä johtuen Siivouspäivän vietolle on tiettyjä rajoituksia ja toiveita. Lue tämä tiedote huolellisesti, jos sinulla on aikomus osallistua Siivouspäivään. Huomioithan, että tapahtuman organisoitumista palvelee Siivouspaiva.com-nettisivusto, jossa on tarkat ohjeet osallistujille. Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com-sivustolla, jolle pääset tästä linkistä.

Myyntipaikat

Oman myyntipisteen voi perustaa vapaasti, vaikka omalle pihalleen, kotiinsa, kadulle tai luvanvaraisesti toimitiloihin, mutta Suomenlinnaan tutustuvien vierailijoiden viihtyvyyden tähden seuraavat alueet rauhoitetaan kirpputori- ja kierrätystoiminnalta: Rantakasarmin edusta, kirkon alue, Tykistölahden ja bastioni Hyveen alue, Ehrensvärdin hauta-alue ja Kuninkaanportti. Myöskään puistoihin sekä vuokrattavien kokous- ja juhlatilojen läheisille tie- ja viheralueille ei saa pystyttää myyntipistettä. Yhteisten piha-alueiden asuinrauhaa tulee kunnioittaa, eikä maastoon saa pystyttää rakenteita tai kylttejä.

Päänähtävyysreitin eli ns. Sinisen reitin varrella myyntipaikkoja saa pystyttää Rantakasarmin takaiselle aukiolle, Ison Mustasaaren leikkipuiston kulmaan ja B 34 kesäkauppojen edustalle. Katso tarkemmat myyntipaikat Sinisen reitin varrella tästä kartasta.

Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Hoitokunta tukee Siivouspäivää

Hoitokunta tukee Siivouspäivää toimittamalla sekajätteelle ja SER-romulle keräysastioita Iso Mustasaaren Paraatikentälle, rakennusten C 83 ja C 84 väliselle alueelle, Länsi-Mustasaaren piha-aukiolle sekä Susisaaren Poliisikoulun pihalle. Tavaraa voi tuoda näihin pisteisiin Siivouspäivän aikana. Keräysastioihin tuotu tavara toimitetaan Manner-Helsinkiin jäteasemalle. Lisäksi Paraatikentälle tuodaan Siivouspäivän viikonlopuksi UFFin keräysastiat, joihin voi viedä tarpeettomia vaatteita tai kenkiä.

Hoitokunta maksaa näiden ylimääräisten jakeiden kuljetus- ja vastaanottomaksut.

Muista, että vaarallista jätettä ei saa tuoda sekajätteen ja SER-jakeen keräysastioihin. Kotitalouksien vaarallista jätettä hoitokunta vastaanottaa arkisin ajanvarauksella kello 8-16. Vaarallista jätettä ei saa jättää kontin ulkopuolelle.

Kirpputorien järjestäminen Suomenlinnan ulkotiloissa muina aikoina kuin valtakunnallisina Siivouspäivinä on kielletty.

Suomenlinnan hoitokunta toivottaa kaikille hyvää Siivouspäivää!

Lisätietoja:

Kaikki uutiset