Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Ohjeet Siivouspäivän viettoon Suomenlinnassa 26.5.

Toukokuussa vietetään jälleen valtakunnallista Siivouspäivää, joka on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä, kierrätystapahtuma. Asukkailla on kirpputorin lailla mahdollisuus tyhjentää kotinsa ylimääräisistä tavaroista ja myydä tai antaa ne eteenpäin kuin myös itse tehdä edullisia löytöjä.

Oman myyntipisteen voi perustaa vapaasti, vaikka omalle pihalleen, kotiinsa, kadulle tai luvanvaraisesti toimitiloihin. Myyntitoiminta edellyttää rekisteröitymistä Siivouspäivän kotisivuilla. Ilmoittautumisen yhteydessä mm. lajitellaan tuotteet kategorioihin ja määritellään oman pisteen aukioloaika. Myyntipaikka merkitään yleiselle kartalle, jolloin muut voivat helposti löytää sen.

Suomenlinnassa elämme erityisessä ympäristössä, mistä johtuen Siivouspäivän vietolle on tiettyjä rajoituksia ja toiveita. Myyntipaikka on muutoin vapaasti valittavissa, mutta Suomenlinnaan tutustuvien vierailijoiden viihtyvyyden tähden seuraavat alueet rauhoitetaan kirpputori- ja kierrätystoiminnalta: Rantakasarmin edusta, kirkon alue, Tykistölahden ja bastioni Hyveen alue, Ehrensvärdin hauta-alue ja Kuninkaanportti. Myös puistot ja vuokrattavien kokous- sekä juhlatilojen läheiset tie- ja viheralueet tulee rauhoittaa. Yhteisten piha-alueiden asuinrauhaa tulee kunnioittaa, eikä maastoon saa pystyttää rakenteita tai kylttejä.

Päänähtävyysreitin eli ns. Sinisen reitin varrella myyntipaikkoja saa pystyttää Rantakasarmin takaiselle aukiolle, Ison Mustasaaren leikkipuiston kulmaan ja B 34 kesäkauppojen edustalle.

Vaarallisten jätteiden vastaanottopiste sijaitsee rakennuksen C36 takapihalla ja vastaanotto on auki 10.00-14.00. Vaarallista jätettä ei saa jättää kontin ulkopuolelle.

Hoitokunta toimittaa Siivouspäivänä sekajätteelle ja SER-romulle keräysastioita kolmeen paikkaan: Ison Mustasaaren Paraatikentälle, Länsi-Mustasaaren pihalle ja Susisaaren Poliisikoulun pihalle. Jätteitä voi tuoda näihin pisteisiin Siivouspäivän aikana. Keräysastiat poistetaan Siivouspäivän iltana tai seuraavan päivän aikana. Mikäli hoitokunta joutuu siivoamaan yleistiloihin jätettyjä tavaroita, peritään siitä jätelajin mukainen maksu.

Kirpputorien järjestäminen Suomenlinnan ulkotiloissa muina aikoina kuin valtakunnallisina Siivouspäivinä on kielletty.

Siivouspaiva.com

Tapahtuman organisoitumista palvelee Siivouspaiva.com-nettisivusto, jossa on tarkat ohjeet osallistujille. Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com sivustolla.
Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Lisätietoja:

Suomenlinna hoitokunnan työnjohtaja Kirsti Masalin, puh. 0295 338 341

Suomenlinnan hoitokunnan maisema-asiantuntija Iina Johansson, puh. 0295 338 322

Kaikki uutiset