Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Pelastuslaitos lopettaa Suomenlinnan tunnelin käytön

Helsingin pelastuslaitos on ilmoittanut Suomenlinnan hoitokunnalle lopettavansa Suomenlinnan tunnelin käytön tunnelin huonon kunnon vuoksi. 1.5.2016 alkaen pelastuslaitos ei enää käytä tunnelia mihinkään hälytysajoihin, vaan Suomenlinnan pelastustehtävät hoidetaan oman pelastusaseman avulla sekä meriteitse. Suomenlinnan hoitokunta ei ole asettanut tunnelia käyttökieltoon, vaan kyseessä on pelastuslaitoksen oma päätös.

30.4.2016 alkaen Suomenlinnassa sijaitseva pelastusasema on jälleen miehitettynä ainakin 31.10.2016 saakka, mahdollisesti myös siitä eteenpäin. Pelastuslaitos suunnittelee parhaillaan sitä, miten suomenlinnalaisten turvallisuudesta huolehditaan syksystä eteenpäin.

Pelastuslaitos on muuttanut Suomenlinnaa koskevia suunnitelmiaan niin, että tunnelin käytön lopettamisesta huolimatta varmistetaan asukkaiden, työntekijöiden ja kävijöiden turvallisuus. Vasteajat on määritetty pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksessä, eikä niitä muuteta.

Suomenlinnan tunnelin peruskorjaushanke on meneillään. Hankkeen suunnittelijat ja toteuttajat valitaan kesäkuun lopussa. Peruskorjauksella pidennetään tunnelin elinkaarta sekä varmistetaan tunnelissa liikkuvien turvallisuus. Korjaushankkeen myötä tunneliin tulee joka tapauksessa käyttökatkoja. Nämä ajoittuvat arviolta vuoteen 2017. Allianssihankkeena toteutettava korjaushanke poikkeusjärjestelyineen suunnitellaan yhdessä hankkeen toteuttajien ja tunnelin käyttäjien kanssa. Myös Helsingin pelastuslaitos kuuluu hankkeen allianssiin.

Lisätietoja:

  • Helsingin pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Anja Aatsinki, puh. 09 310 30221
  • Helsingin pelastuslaitoksen aluepäällikkö Yrjö Niiranen, puh. 09 310 30240
Kaikki uutiset