Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Putoamistapaus Suomenlinnassa – liikuthan linnoituksessa varoen

Tänään 23.7. Suomenlinnassa sattui putoamistapaus, kun lapsi putosi muurin päältä usean metrin matkan. Hänet vietiin ambulanssilla hoitoon.

Kaikkien tulee muistaa, että Suomenlinnassa tulee liikkua varoen. Linnoituksessa on esimerkiksi useita vaarallisia, pääosin aitaamattomia jyrkänteitä, rannoille voi tulla korkeita aaltoja ja rakennustyömaille ja suljetuille alueille on pääsy kielletty. Suomenlinnan kahdeksan saaren alue käsittää kaikkiaan 80 hehtaaria, ja esimerkiksi muureja linnoituksessa on kuuden kilometrin verran.

Suomenlinnaa hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta tekee kävijäturvallisuusauditointeja kahdesti vuodessa, ja auditoinnissa huomatut epäkohdat korjataan. Tämän lisäksi hoitokunta tekee korjaavia toimenpiteitä yksittäisten tapausten perusteella. Työntekijät myös havainnoivat turvallisuuteen liittyviä poikkeamia työnsä lomassa, jotta turvallisuuteen liittyviin asioihin voidaan puuttua hyvissä ajoin.

Varovaisuudesta muistutetaan esittelymateriaaleissa, esimerkiksi internetsivuilla, esitteissä ja paikan päällä kartoissa sekä julisteissa.

Lisätietoja:

  • Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ulla Räihä, puh. 0295 338 301
Kaikki uutiset