Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Ravintolapäivänä herkutellaan 21.5.

Valtakunnallinen Ravintolapäivä tuo kotitekoisia makuja Suomenlinnaan! Tapahtuman ideana on perustaa torihenkisesti oma ruokakoju tai kotiravintola, josta tarjoillaan itse valmistettuja aterioita.

Suomenlinnan asukas voi perustaa oman ravintolapisteen vapaasti vaikka pihalle, kotiin, kadulle tai luvanvaraisesti toimitiloihin. Muualle kuin omalle pihalleen perustettavaan ulkona olevaan ravintolapisteeseen tulee hakea lupaa myyntipalvelulta tällä lomakkeella. Luvan saaneet ulkotapahtumat kirjataan Suomenlinnan hoitokunnan ulkotapahtumakalenteriin. Näin varmistetaan, ettei päällekkäisyyksiä tule ja että ravintolapisteet sijaitsevat sallituilla paikoilla. Tarjoilutoiminta edellyttää myös ilmoittautumista Ravintolapäivän kotisivuilla, jossa koju merkitään yleiselle kartalle, jotta muut voivat helposti löytää sen.

Ravintolan paikan voi muutoin vapaasti valita, mutta Suomenlinnaan tutustuvien vierailijoiden viihtyvyyden tähden seuraavat alueet rauhoitetaan ravintolatoiminnalta: Rantakasarmin edusta, kirkon alue, Tykistölahden ja bastioni Hyveen alue, Ehrensvärdin hauta-alue ja Kuninkaanportti. Myös puistot ja vuokrattavien kokous- sekä juhlatilojen läheiset tie- ja viheralueet tulee rauhoittaa. Piha-alueiden asuinrauhaa tulee kunnioittaa.

Katosten ja telttojen pystyttäminen on kielletty, mutta muutama tuoli, penkki tai pöytä oman ravintolapisteen luona on sallittu. Mikäli ravintolapisteellä tarvitaan sähköä, tulee asukkaalla olla oma aggregaatti tai vetää sähköt omasta asunnostaan.

Päänähtävyysreitin eli ns. Sinisen reitin varrella kojuja saa pystyttää Rantakasarmin takaiselle aukiolle, Ison Mustasaaren leikkipuiston kulmaan ja B 34 kesäkauppojen edustalle.

Ruokakojujen pystyttäminen Suomenlinnan ulkotiloissa muina aikoina kuin valtakunnallisina
Ravintolapäivinä on kielletty.

Lisätietoa:
– Ravintolapäivästä ja ilmoittautuminen osoitteessa restaurantday.org.
– Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen myyntipalvelu, puh. 0295 338 420 tai tapahtumat@suomenlinna.fi

Kaikki uutiset