Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinna juhlistaa museoitaan Kustaan päivänä 6.6.

Suomenlinna on suosittu päiväretkikohde sekä suomalaisille että ulkomaalaisille vierailijoille. Historiallisessa Unescon maailmanperintökohteessa voi linnoitusmuurien, merellisten maisemien ja monipuolisen ravintola- ja kahvilatarjonnan lisäksi nauttia myös kuuden museon näyttelyistä. Kattavaa museotarjontaa juhlistetaan Kustaan päivänä 6.6., jolloin linnoituksessa vietetään museopäivää. Kaikkiin kuuteen museoon on tuolloin ilmainen sisäänpääsy. Samalla voi osallistua myös museosuunnistukseen.

Museot kiinnostavat kävijöitä

-Vuosi vuodelta yhä useammat linnoituksen kävijöistä vierailevat museoissa, iloitsee linnoituksen matkailun kehittämisestä Suomenlinnan hoitokunnassa vastaava Milla Öystilä.  -Kävijöitä riittää kiivaimman kesäsesonginkin jälkeen niin paljon, että lähes kaikki museot pitävät nykyään oviaan avoinna syyskuun loppupuolelle saakka. Linnoituksen päämuseo, Suomenlinnan tarinan kertova Suomenlinna-museo palvelee kävijöitä muutamaa pyhäpäivää lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä, Öystilä kertoo.

Lapsiperheiden ikisuosikki on sukellusvene Vesikko, jossa voi kokea, miltä tuntuu työskennellä ahtaissa tiloissa sukellusveneen sisällä. Lelumuseo puolestaan on oivallinen vierailukohde esimerkiksi isovanhemmille lapsenlapsineen, sillä siellä voi tutustua suomalaisen leikin historiaan läpi vuosikymmenten. Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisen kauden historiasta ja siellä vieraillessaan pääsee kurkistamaan entiseen komendantin taloon. Suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheisiin pääsee puolestaan tutustumaan Sotamuseon Maneesissa. Tullimuseossa taas kerrotaan tullauksen ja salakuljetuksen historiasta.

Yhteislipulla museoihin edullisesti koko kesän ajan

-Suomenlinnan museotoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä, Öystilä kertoo. -Hyvä esimerkki tästä on muutama vuosi sitten lanseerattu museoiden yhteislippu, joka kehitettiin kävijöiltä saadun palautteen perusteella. Yhteislippu on hyvä vaihtoehto ulkomaalaiselle kävijälle, joka haluaa vierailla kaikissa museoissa yhden päivän aikana mahdollisimman edullisesti. Vähintään yhtä mainio valinta se on Helsingin seudulla asuvalle, useamman kerran kesässä Suomenlinnassa vierailevalle kävijälle. Koska lippu on voimassa koko kesän kesäkuun alusta aina elokuun loppuun saakka, voi museovierailut jakaa useammalle Suomenlinnan-käynnille, Öystilä vinkkaa.

Lisätietoja: Milla Öystilä, kehittämiskoordinaattori, Suomenlinnan hoitokunta (milla.oystila@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 372)

www.suomenlinna.fi/museot

Kaikki uutiset