Suomenlinnan asukkaiden oma sivusto Vianet julkaistu

Suomenlinnan asukkaiden oma extranetsivusto nimeltään Vianet julkaistiin tällä viikolla. Vianet löytyy osoitteesta vianet.suomenlinna.fi. Kaikki asukkaille tarkoitettu viestintä keskitetään jatkossa Vianetiin. Suomenlinnalaisilla toimijoilla ja yrittäjillä oli jo oma extransa, ja nyt asukkaatkin saivat omansa. Vianet toimii yhtä lailla tietokoneella, puhelimella ja tabletilla eli sinne pääsee mistä vain, milloin vain.

Extran hieno nimi saatiin nimikisasta, jossa Vianet-nimi oli välähtänyt kahden eri asukkaan mieleen. Ehdottajat palkittiin nimi-ideasta opastetulla kierroksella linnoituksessa ja pullakahveilla. Kiitos kaikille nimikisaan osallistuneille!

Mitä Vianetissä on?

Kaikki hoitokunnan julkisilla verkkosivuilla oleva, vuokralaisille suunnattu sisältö ja paljon muuta löytyy nyt extranetistä salasanan takaa, jolloin suomenlinnalaisille tarkoitetut tiedot näkevät vain suomenlinnalaiset. Extraan on koottu kaikki uutiset, ohjeet, asukasopas, yleistiedot Suomenlinnasta ja esimerkiksi iso liuta hyödyllisiä linkkejä, jolloin vuokralaiset löytävät ne helposti yhdestä paikasta. Vianetissä on myös vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, jolloin vältät kysymisen vaivan ja löydät kaipaamasi vastauksen saman tien.

Sivustolle tehtiin pyydetysti myös keskustelupalsta, jolle kaikki käyttäjät voivat kirjoittaa itse haluamistaan aiheista ja käydä niistä keskustelua muiden suokkilaisten kanssa. Keskustelupalstaa ei moderoida.

Uutisisten seuraaminen helpottuu entisestään, sillä uutisista voi tilata itselleen sähköposti-ilmoituksen, jolloin saa saman tien tiedon uudesta uutisesta. Tämä tehdään Vianetissä ylärivistä oman tilin asetuksista.

Vianetistä on myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot, joista löytyy pysyvät ohjeet, tiedot ja linkit.

Jos et vielä saanut käyttäjätunnusta

Vianetin käyttäjätunnukset lähetettiin tällä viikolla kaikille niitä pyytäneille. Jos et saanut vielä tunnusta sähköpostiisi, mutta haluat tunnuksen, ilmoitathan asiasta osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi. Liitä mukaan seuraavat tiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite, ikä. Toimitathan kaikki em. tiedot, sillä puutteellisilla tiedoilla emme voi antaa käyttäjätunnusta.

Siirtymäkausi 2 kuukautta

Extranetin julkaisusta alkoi noin kahden kuukauden siirtymäaika, jona asukkaille tarkoitetut sisällöt löytyvät Vianetistä sekä hoitokunnan ulkoisilta verkkosivuilta. Juhannuksen aikoihin sisällöt poistetaan verkkosivuilta, ja asukkaiden sähköinen viestintä keskittyy Vianetiin.

Kaikki asukkaiden uutiset julkaistaan jatkossakin tuttuun tapaan C40:n edessä ilmoitustaululla. Jos et halua käyttää extranetiä, muistathan siis tarkkailla ilmoitustaulua, jossa julkaistaan kaikki samat tiedotteet kuin Vianetissäkin.

Muut Vianetin sisällöt voi aina halutessaan hakea tulostettuina hoitokunnan toimistolta osoitteesta C40 asiakaspalveluaikoina tai muuna etukäteen sovittuna ajankohtana. Muina aikoina emme valitettavasti voi palvella asiakkaita, sillä keskitymme muihin töihin.

Siirtymäajan jälkeen jaamme tiedon uusista uutisista Vianetista tulevissa sähköposti-ilmoituksissa (nämä tulee tilata itse Vianetin oman tilin asetuksista), C40:n ilmoitustaululla sekä Viaporilaiset-Facebook-ryhmässä. Viapori-listan käyttö loppuu osaltamme, sillä sähköpostin voi tilata suoraan extranetistä

Lisätietoja Vianetistä tai tietoa tai palautetta vuokralaisten viestinnästä:

Kaikki uutiset