Suomenlinnan hoitokunta ja Haaga-Helia solmivat yhteistyösopimuksen

Suomenlinnan hoitokunta ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu allekirjoittivat kesäkuun alussa yhteistyösopimuksen. Haaga-Helian opiskelijat ovat jatkossa tiiviimmin mukana useissa Suomenlinnan kehittämishankkeissa.

Suomenlinna ja Haaga-Helia ovat tehneet projektikohtaista yhteistyötä aikaisemminkin. Haaga-Helian opiskelijat ovat esimerkiksi olleet mukana Viaporin Kekri -tapahtuman ideoinnissa ja järjestämisessä.

Uuden sopimuksen myötä osapuolet pystyvät suunnittelemaan toimintaa entistä paremmin. Restonomiopiskelijat voivat harjoittelupaikkojen ja opinnäytetyöaiheiden lisäksi osallistua monipuolisiin projekteihin yhdessä Suomenlinnan toimijoiden kanssa. Myös pitkän tähtäimen projekti- ja hankesuunnittelu on mahdollista toteuttaa tehokkaammin kuin ennen.

Haaga-Helian matkailun liiketoiminnan osaamisaluejohtaja Kiti Häkkinen pitää yhteistyösopimusta hienona mahdollisuutena.

– Saamme tehdä yhteistyötä Unescon maailmanperintökohteen kanssa, joka on edelläkävijä, Häkkinen sanoo.

Kestävä matkailu on ykkösasia

Vastuullisuuden ja kestävän matkailun teemat ovat mukana kaikessa oppimisessa. Kun opettajat suunnittelevat opetusta ja työelämäyhteistyön muotoja, on suuri etu, että mukana on kumppaneina oman alansa huippuja.

– Ne antavat opetukseen uutta sisältöä ja rikastavat opiskelijoiden oppimiskokemusta, Häkkinen sanoo.

Kehittämispäällikkö Petteri Takkula Suomenlinnan hoitokunnasta kertoo, että Haaga-Helian ja Suomenlinnan yhteistyö on jo tähänkin asti ollut erinomaista. Nyt sopimus luo yhteistyölle jatkuvuutta.

– Kestävän matkailun teemat ovat meille todella tärkeitä, ja Haaga-Helia on ollut yksi kestävän matkailun kehittämisen avainkumppaneista, Takkula sanoo.

Kuva: Marjo Linnasalmi / Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Petteri Takkula, Suomenlinnan hoitokunta, puh. 0295 338 387 ja sähköposti petteri.takkula@suomenlinna.fi
Osaamisaluejohtaja Kiti Häkkinen, puh. 0294 471 377 ja sähköposti kiti.hakkinen@haaga-helia.fi

Kaikki uutiset