Suomenlinnan juhannus

Keskikesän juhla on nurkan takana. Helsinki hiljenee juhannuksen myötä, mutta Suomenlinnassa on palveluita avoinna läpi juhannuksen pyhien. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, nauttimaan ravintolaan tai tutustumaan Suomenlinnan värikkääseen historiaan opastetulla kierroksella.

Lautta- ja vesibussi liikennöivät aamusta iltaan

Juhannuksena 22.-24.6. Suomenlinnan lautta kulkee viikonloppuaikataulun mukaisesti. JT-Linen vesibussi liikennöi koko juhannuksen. Juhannuksen aikataulut kannaattaa tarkistaa JT-Linen sivuilta.

Suomenlinnassa tapahtuu

Lauantaina 23.6. ja sunnuntaina 24.6. klo 12-16 on mahdollista tutustua Suomenlinnan karsserisiiven kuolemaantuomittujen vankiselleihin Yle Svenska Radioteaternin aikamatkalla Ääniä kuoleman porstuasta. Kaksikielinen ääni-installaatio vie kävijät käytävälle, joka näyttää samalta kuin sata vuotta sitten. Bastion Bistrossa on esillä Riitta Nelimarkan näyttely ja matkailuneuvonnassa puolestaan valokuvanäyttely Suomenlinnan vankileiri 1918 – 1919. Suomenlinna-museon vaihtuvana näyttelynä on Soiva valokuvanäyttely, joka käsittelee kuvin, sanoin ja äänin Suomen sisällissotaa ja sen kaikuja.

Museovierailulle tai opastetulle kierrokselle

Suomenlinnan kuudesta museosta viisi on avoinna kaikki juhannuksen pyhät. Museoihin on mahdollista ostaa yhteislippu, jonka hinta on 19 €. Yhteislippu on voimassa koko kesän aina 30.9. saakka. Museoissa käy myös Museokortti.

Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Opastuslippuun sisältyy myös pääsy komendantin virka-asuntona toimineeseen Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikoina.

Kahvilat ja ravintolat palvelevat nälkäisiä ja janoisia kävijöitä

Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista löytyy tarjontaa myös juhannuksena. Poikkea kahville, lounaalle tai vaikkapa testaamaan Suomenlinnan Panimon tarjontaa!

Lisätyn todellisuuden opasteet nyt testauksessa

Suomenlinnan historia herää eloon lisätyn todellisuuden avulla. Linnoituksen ulkoalueilla on kolme kohdetta, joissa on hyödynnetty lisättyä todellisuutta: venäläinen kauppiaskortteli, kuivatelakan näköalatasanne ja Piperin puisto. Lue lisää ja saavu testaamaan AR-opasteita.

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-18.
Kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat voi tarkistaa kalenterista. Tervetuloa!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset