Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan kesävalvojat aloittavat 13.5.

Suomenlinnan hoitokunnan kesävalvojat aloittavat työnsä maanantaina 13.5. Kesällä 2019 kesävalvojina toimivat viime kesästä tutut Sampo Nuolijärvi ja Sebastian Troberg. Heidän tehtäviinsä kuuluu kävijöiden neuvominen ja ohjeistaminen maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen. Matkailuneuvojien kanssa yhdenmukaisiin sinisiin vaatteisiin pukeutuneet kesävalvojat liikkuvat saarilla jalkaisin ja polkupyörällä.

Kesävalvojilla ei ole vartijan tai järjestyksenvalvojan toimivaltuuksia, vaan he toimivat oikeuttamisperusteilla (esim. hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus). Suomenlinnan asukkaat, kävijät ja merilinnoituksessa työskentelevät voivat soittaa kesävalvojalle hänen työvuoronsa aikana. Kesävalvojan saa kiinni numerosta 0295 338 368 ja hänelle kannattaa soittaa esimerkiksi, jos näkee avotulen tekoa tai humalaisten aiheuttamia häiriötilanteita. Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Kesävalvojat työskentelevät päivittäin 13.5-8.9. Lisäyksenä aiempiin vuosiin kesävalvojat työskentelevät myös 13.-28.9. perjantai- ja lauantai-iltaisin. Heidän työvuoronsa ajoittuvat klo 18-02.

Lisätietoa

Vastaava matkailuneuvoja Eeva Tulenheimo, puh. 0295 338 349

Kaikki uutiset