Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan Myllysalin tulipalo ei vaurioittanut kulttuurihistoriallisia rakenteita

Suomenlinnan Susisaaressa sijaitsevan Myllysalin viereisessä yleisövessassa syttyi sähköpalo torstaina 3.8. iltapäivällä neljän aikaan. Pelastuslaitos tuli nopeasti paikalle ja sammutti tulipalon. Henkilövahinkoja ei sattunut. Kaikki vahingot rajoittuvat 1990 ja 2005 rakennettuihin wc-rakenteisiin. Mitään kulttuurihistoriallisesti arvokasta ei vahingoittunut.

Kytevä palo oli saanut alkunsa yleisövessan seinässä olevasta sähköjohdosta. Pelastuslaitos ja Suomenlinnan hoitokunnan huolto valvoivat tilannetta palon sammuttamisen jälkeen.

Tulipalo ei vaurioittanut Myllysalin eikä Tenalji von Fersenin juhlatiloja, ja ne ovat normaalissa käytössä tilan vuokranneille. Ainoastaan Myllysalin toinen wc on poissa käytöstä. Myllysalin vuokranneille asiakkaille järjestetään korvaavat wc:t tilapäisjärjestelyin korjaustöiden ajaksi. Myllysalin viereinen yleisö-wc on poissa käytöstä toistaiseksi, ja kävijät ohjataan käyttämään muita yleisövessoja. Suomenlinnan hoitokunta on ollut yhteydessä tilavuokran asiakkaisiin.

Suomenlinnan hoitokunta on aloittanut korjaustöiden suunnittelun.

Lisätietoja
Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula, puh. 0295 338 387.

Myllysali on yksi Suomenlinnan suosituimmista kokous- ja juhlatiloista. Lue lisää Myllysalista.

Lisätietoa muista Suomenlinnan historiallisesti arvokkaista kokous- ja juhlatiloista.


Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia kävijäkohteita noin miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Linnoitus on myös 800 helsinkiläisen koti ja siellä työskentelee vuodenajasta riippuen 400−500 henkilöä.

Kaikki uutiset