Syyslomalla Suomenlinnaan

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös syksyllä. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, syömään hyvin ja nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee syysaikataulun mukaisesti. Lauttoja kulkee aamusta iltaan. Suomenlinnaan pääsee myös Katajanokalta arkisin kulkevalla huoltolautalla. Katso lisätiedot ja aikataulut täältä.

Museot ja opastetut kierrokset

Suomenlinnan kuudesta museosta Suomenlinna-museo, sukellusvene Vesikko ja Sotamuseon Maneesi ovat avoinna päivittäin. Suomenlinna-museossa on perusnäyttelyn lisäksi esillä Suomenlinna 1918-2018 valokuvanäyttely, josta näkee, miten linnoitus on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana. Museoissa käy Museokortti. Katso lisätiedot museoista täältä.

Opastettuja kierroksia järjestetään talvikaudella viikonloppuisin englanniksi. Katso lisätiedot täältä.

Herkuttele

Moni Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden ja myös syyslomaviikolla. Katso ravintoloiden aukiolot kalenterista.

Taiteen ja taidekäsityön polku Art Walk

Suomenlinnassa työskentelee paljon taiteilijoita. Perjantaina 20.10. voit tutustua linnoituksen taiteilijoiden työhuoneisiin Art walk -iltapäivässä. Mukana ovat lasinpuhallusstudio Lasistudio Hytti, Esa Toivasen naulatyöhuone ja keramiikkatyöhuone Pot Viapori. Tapahtuma järjestetään talvikaudella perjantaisin klo 12-16. Katso tapahtuman tiedot kalenterista.

Elävät opasteet

Suomenlinnassa pääsee tutustumaan historiaan lisätyn todellisuuden kautta. Venäläisessä kauppiaskorttelissa kauppiaan rouva ennustaa korteista 1800-luvulla. Telakalla nykyajan suomenlinnalainen kertoo elämästään ja telakan toiminnasta. Piperin puistossa pääsee sukeltamaan 1700-luvun maailmaan. Lue lisää elävistä opasteista.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely avoinna joka päivä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-16. Neuvonta sijaitsee vaaleanpunaisessa Rantakasarmissa ihan lauttarannan tuntumassa. Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä lasten Suomenlinna -kartta. Matkailuneuvonnassa voi tutustua myös maksuttomaan johdantonäyttelyyn, josta saa hyvät perustiedot linnoitusvierailulle. Lue lisää matkailuneuvonnasta.

Tervetuloa syksyiseen linnoitukseen!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
Suomenlinnan Facebook
Suomenlinnan Instagram
Suomenlinnan Twitter

Kaikki uutiset