Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan telakalle uusi yrittäjä

Suomenlinnan kuivatelakan ulkoallas on vuokrattu uudelle yrittäjälle. Hoitokunta on tehnyt asiasta sopimuksen Ferentes Oy:n kanssa. Sopimus tulee voimaan 1.9., ja se on voimassa toistaiseksi.

Vuokrasopimus sisältää käyttöoikeuden telakan ulkoaltaaseen ja ns. proomulaituriin sekä tiettyihin maa-alueisiin. Lisäksi vuokralainen saa käyttöönsä rakennuksen B5 ja pääosan rakennuksesta B10.

– Suomenlinnalle ja maailmanperintökohteelle telakan kestävä käyttö on ensiarvoisen tärkeää. Uuden toimijan myötä telakan toiminta tulee entisestään vilkastumaan, ja sen arvo elävänä telakkana säilyy ja kasvaa. Tulevaisuudessa merelliset yrittäjät tulevat toivottavasti saamaan toisistaan huomattavaa synergiaetua, sanoo Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ilari Kurri.

Sopimuksen tarkoituksena on säilyttää Suomenlinnan historiallinen kuivatelakka sen arvon ja merkityksen mukaisessa käytössä. Telakalla voidaan tehdä esimerkiksi pientonniston korjauksia, vuosihuoltoja ja katsastuksia. Vuokralainen voi palvella telakalla omien alustensa lisäksi muutakin pientonnistoa.

Ferentes Oy on vuonna 2006 perustettu yhtiö, joka mm. harjoittaa yhteysalusliikennettä Turun saaristossa. Yhtiö kertoo tarjoavansa ratkaisuja varustamon toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Yhtiön palveluihin kuuluvat mm. telakoinnit sekä konetarkastajan palvelut.

– Suomenlinna on meille entuudestaan tuttu, ja siinä on mielestämme potentiaalia. Haluamme kehittää ympäristöystävällistä telakkaa, jossa otetaan huomioon hävikin minimointi ja yleisemminkin kiertotalouden periaatteet. Tuomme telakalle normaalia korjaustelakkatoimintaa, jonka kohteena on Itämerellä liikkuva pientonnisto eli vetoisuudeltaan noin 2000-tonniset alukset, kertoo Ferentes Oy:n toimitusjohtaja Tony Roselli.

Yhtiö tekee telakan sisäallasta vuokraavan Viaporin Telakka ry:n kanssa yhteistyösopimuksen sisäaltaan sisään- ja ulostelakoinnin järjestämisestä. Telakointeihin varataan aikaikkunat keväälle ja syksylle.

Kaikki uutiset