Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan tunneli suljetaan 18.4.2017 alkaen

Suomenlinnaan meren alitse kulkeva tunneli suljetaan 18.4.2017 alkaen korjauksen vuoksi kaikelta läpiajoliikenteeltä. Tunnelin on määrä avautua normaaliin käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tunnelin työmaa-alue on suljettu ulkopuolisilta 18.4.2017 alkaen. Työmaalla työskentelevien ja liikkuvien henkilöiden turvallisuudesta vastaa korjaushankkeen päätoteuttaja YIT Rakennus Oy.

Tunnelin korjaustöihin liittyy tietoliikennetöitä, jotka aiheuttavat lyhyitä huoltokatkoja Suomenlinnan tietoliikenneyhteyksissä 3. – 30.4.2017 välisellä ajalla. Töillä ei ole vaikutusta mobiiliyhteyksiin. Tietoliikenneoperaattorit informoivat asiakkaitaan katkoista käytäntöjensä mukaan.
Tunnelin ollessa suljettuna Helsingin kaupungin pelastuslaitos varmistaa pelastustoiminnan ja ensihoidon palveluiden saatavuuden miehittämällä Suomenlinnan pelastusaseman 18.4.2017 alkaen. Hätätilanteissa tulee aina kääntyä hätäkeskuksen puoleen soittamalla hätänumeroon 112.

Lisätietoja:

Satu Niemelä, viestintäpäällikkö, Suomenlinnan hoitokunta
puh. 0295 338 398 tai satu.niemela@suomenlinna.fi

Joonas Rinkinen, vuorovaikutuskoordinaattori, Suomenlinnan tunnelihanke
puh. 050 581 0737 tai joonas.rinkinen@yit.fi

Suomenlinnan tunnelin peruskorjaushanke

Kaukolämpö, viemäri, vesi, sähkö sekä tietoliikenne- ja TV-yhteydet kulkevat Suomenlinnaan 1,3 kilometriä pitkän, vuonna 1981 valmistuneen, tunnelin kautta. Tunneli on päässyt huonoon kuntoon, ja sen peruskorjaushanke on aloitettu. Hankkeesta vastaa allianssi, jonka muodostavat YIT, Pöyry ja Suomenlinnan hoitokunta. Hanke valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lue lisää hankkeesta.

Lue rakentamisen aikaisista järjestelyistä.

Ajankohtaista tietoa löydät myös hankkeen Facebook-sivuilta.

Kaikki uutiset