Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan vesibussiliikennettä kaudella 2021 operoi JT-Line

JT-Line on valittu hoitamaan Suomenlinnan vesibussiliikennettä ajalle 1.5.-30.9.2021. Myös päättyneellä vuoden 2020 liikennöintikaudella liikennettä hoitanut yhtiö jatkaa siis palveluntuottajana.

Suomenlinnan ja mantereen välinen vesibussiyhteys kaudelle 2021 toteutetaan perinteisellä reitillä: Kauppatori–Lonna–Suomenlinna-museo–Kuninkaanportti–Lonna–Kauppatori.

Suomenlinnasta pääsee ensi vuonna vesibussilla myös lähisaarille Suomenlinnan, Vallisaaren ja Lonnan väliä liikennöitävällä rengaslinjalla, jota operoi Suomen Saaristokuljetus Oy.

Vallisaaressa järjestettävän, koronapandemian takia ensi vuodelle siirtyneen Helsinki Biennaalin kävijäliikennettä palvelemaan tulee lisäksi Kauppatorin ja Vallisaaren väliä liikennöivä biennaalilinja. Myös sitä operoi Suomen Saaristokuljetus Oy. Molempien yhtiön hoitamien linjojen liikennöintikausi on sama kuin JT-Linen operoimalla linjalla eli 1.5.-30.9.2021.

Vesibussiliikenne täydentää HSL:n normaaleja lauttapalveluja Kauppatorin ja Katajanokan sekä Suomenlinnan välillä.

Hankintapäätöksen vesireittiliikenteestä tekivät Suomenlinnan hoitokunta, Metsähallitus ja Helsingin kaupunki. Virallinen hankintasopimus tehdään lähiaikoina.

Koronan aiheuttaman epävarmuuden vuoksi liikenne kilpailutettiin nyt vain kauden 2021 osalta, mutta tavoitteena on jatkossa päästä pidempiin sopimuskausiin, jotka mahdollistavat liikenteen pitkäjänteisen kehittämisen.

 

 

 

Kaikki uutiset