Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan vilkas kulttuuritarjonta jatkuu syksyllä

Suomenlinnan syksy tarjoaa mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä niin musiikista, kuvataiteesta kuin valokuvista ja historiasta kiinnostuneille.

Viime viikolla Suomenlinnan Levyhallissa aukesi maailmanluokan näyttely, kun Venetsian biennaalin vuoden 2017 kiertonäyttely ŠamaŠ avautui. Kyseessä on libanonilaisen säveltäjän ja taiteilijan Zad Moultakan uusin teos. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Suomenlinnassa 7.10. saakka.

Tällä viikolla 21.-25.8. linnoituksen salit valtaa musiikki, kun Viapori Jazzin konsertteja järjestetään ympäri Suomenlinnaa. Klassisen musiikin ystäviä hellii puolestaan kahden pienoisoopperan, Daniel Filippo ja Välilasku, yhteisesitykset Suomenlinnan komeimpiin kuuluvassa Tenalji von Fersenin salissa 1.-2.9. Syksyn tapahtumien ohella pääsee nauttimaan linnoituksen pimenevistä ja tunnelmallisista illoista.

Syyskuussa jatkuu Suomenlinnan sataa suomalaista vuotta ja vuoden 1918 sisällissodan vankileirejä muistava teemavuosi, kun Suomenlinna-museossa aukeaa Suomenlinnan hoitokunnan järjestämä valokuvanäyttely Sata Suomenlinnan vuotta 1918 – 2018. Se sisältää valokuvia sadan vuoden takaa linnoituksen vankileireiltä. Näiden rinnalla on kuvat samoista paikoista vuodelta 2018. Näyttely aukeaa 14.9. ja kestää kevääseen 2019.

Näiden lisäksi ovat auki Suomenlinnan kuusi museota, joihin kaikkiin pääsee Museokortilla. Suomenlinnassa järjestetään yleisötapahtumia ja näyttelyitä ympärivuotisesti, ajankohtaiset tiedot löytyvät Suomenlinnan verkkosivuilta www.suomenlinna.fi/tapahtumat.

Lisätietoja:

Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen, puh. 0295338335, sähköposti paula.lappalainen@suomenlinna.fi

Kaikki uutiset