Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Suomenlinnan joulunaika

Suomenlinnassa on joulun ja uuden vuoden aikana tarjolla monenlaista ohjelmaa aina loppiaiseen saakka.

Suomenlinnan tontut aloittivat joulupuuhansa ensimmäisenä adventtina. Linnoitustontun reittiä voi seurata omatoimisesti 26.11.-6.1. suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Linnoitustontun reittiä voi lähteä kiertämään myös opastetusti Kaarlen-tontun seurassa lauantaisin.

Suomenlinnan Lelumuseo on avoinna kaikki adventtiviikonloput, sekä 26.12.-8.1. päivittäin klo 11-16. Lelumuseon yhteydessä kannattaa myös nauttia Café Samovarbarin kotona leivotuista herkuista tai laadukkaasta kahvi- ja teevalikoimasta. Lelumuseon putiikista puolestaan löytyy viehättäviä lahjaideoita.

Sotamuseon Maneesi on avoinna jouluaattoa, joulupäivää ja uudenvuodenpäivää lukuun ottamatta päivittäin klo 11-18. Adventtiviikonloppuina Sotamuseo tarjoaa mahdollisuuden kuulla Suomen historiasta vaihtuvien teemaopastusten kautta, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan.

Suomenlinna-museossa on esillä Suomen maailmanperintökohteita esittelevä ”Yhteinen maailmanperintömme” -näyttely. Samassa tilassa on myös Arttu Kokkosen ja Dorit Salutskij’n #00190 -valokuvanäyttely, joka kertoo Suomenlinnasta työntekijän ja asukkaan silmin.

Opastettuja kierroksia Suomenlinnassa järjestetään viikonloppuisin englanniksi klo 13.30 (ei 24.-25.12.). Vuodenvaihteessa opastuksia puolestaan järjestetään päivittäin venäjäksi.

Suomenlinnan oma kuoro Linnoituksen laulajat pitää ”Valjetessa”-joulukonserttinsa lauantaina 10.12. klo 18 alkaen tunnelmallisessa Myllysalissa.

Suomenlinnan kirkossa lauletaan kauneimpia joululauluja keskiviikkona 14.12. klo 18. Somnium Ensemble -kuoron joulukonsertti puolestaan pidetään perjantaina 16.12. klo 19. Muusta Suomenlinnan kirkon joulun ajan ohjelmasta voi lukea täällä.

Tervetuloa Suomenlinnaan virittäytymään joulutunnelmaan!

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista.

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 0295 338 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset