Turvallisuus Suomenlinnassa korona-aikana – osa palveluista avoinna

Suomenlinnassa on avattu palveluita vähitellen maan hallituksen linjausten mukaisesti. Moni ravintola, kahvila, museo ja galleria on avoinna, ja kauniissa merilinnoituksessa voi nauttia myös ulkoilusta lämpenevässä kevätsäässä. Tarkat tiedot auki olevista palveluista näkee päiväkohtaisesti aukiolokalenteristamme. Avaa Suomenlinnan verkkosivujen aukiolokalenteri.

Myös kokous- ja juhlatilat ovat taas vuokrattavissa. Tiloja vuokrataan aluehallintoviraston antamien henkilömäärärajoitusten mukaisesti. Siirry tutustumaan tiloihin.

Helsingin kaupunginosana Suomenlinnaa koskevat samat korona-ajan säännöt kuin muutakin pääkaupunkiseutua. Ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa THL:ltä. Avaa ohjeet THL:n sivuilta.

Jos koronatilanne sen sallii, loputkin palvelut pääsevät avaamaan pääkaupunkiseudun sääntöjen mukaan Suomenlinnassakin pitkin kevättä ja kesää. Kesäkuussa pitäisi saada järjestää yleisötilaisuuksia osallistujarajoituksin.

HSL rajoittaa lauttojen matkustajamäärää toistaiseksi noin 75 prosenttiin. Kauppatorilta päivittäin liikennöivän HSL:n lautan lisäksi linnoitukseen pääsee arkisin myös Katajanokalla HSL:n huoltolautalla. Molemmilla lautoilla voi matkustaa myös ulkona. Linnoitukseen pääsee myös JT-Linen vesibussilla Kauppatorilta. Vesibusseissa rajataan matkustajamäärää toistaiseksi ja matkustaa voi ulkona. Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä.

Pyydämme kaikkia kävijöitä huomioimaan koronavirustilanteeseen liittyvät säännöt ja ohjeet turvaväleistä, käsihygieniasta, kasvomaskeista ja korttimaksusta.

Matkailuneuvonta on avoinna ja palvelee ma-to klo 10-16 ja pe-su klo 10-18: puh. 0295 338 410, info@suomenlinna.fi tai Facebookin Messengerissä.

Kiitos, että noudatat ohjeita!

Kaikki uutiset