Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Uusi Suomenlinnan venäläisestä historiasta kertova verkkonäyttely avattu

Suomenlinnan venäläisestä aikakaudesta kertova Venäläinen Viapori -verkkonäyttely on avautunut. Näyttely esittelee Viaporin sotilaallista merkitystä, tekniikan kehitystä, rakentamisen uudistuksia ja kasarmin arkea. Suomenlinnan hoitokunta nostaa esiin Suomenlinnan venäläistä historiaa osana Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Näyttely esittelee linnoitusyhteisön monimuotoisuutta ja elämäntapaa kasvavan Helsingin kyljessä 1800-luvulla. Venäläisellä kaudella Suomenlinnan rakennus- ja sotatekniikkaa kehitettiin merkittävästi. Suomenlinnan maisemassa näkyy edelleen paljon venäläisen kauden arkkitehtuuria, muun muassa Suomenlinnan kirkko ja Rantakasarmi. Linnoituksessa voi edelleen nähdä venäläisellä kaudella rakennettuja tykkejä.

Verkkonäyttelyn taustalla on Kansallisarkiston Venäjä-yhteistyö, jonka tavoitteena on ollut hankkia Venäjän arkistoissa säilytettäviä Suomea koskevien asiakirjojen digitaalisia kopioita ja edistää niiden tutkimuskäyttöä.

Verkkonäyttely on Suomenlinnan hoitokunnan tuottama ja näyttelyn tekstit on kirjoitettu yhteistyössä historian tutkijoiden ja rakennushistoriaa tutkivien arkkitehtien kanssa. Näyttelyn toteutuksesta vastasi Flycam Oy.

Millainen oli venäläinen Viapori? Tutustu näyttelyyn osoitteessa: http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Lisätietoja:
– Petteri Takkula, kehittämispäällikkö, Suomenlinnan hoitokunta, puh. 0295 338 387
– Kuvia: suomenlinna.fi/suomenlinnanhoitokunta/virasto/media/kuvapankki/
– Verkkonäyttelyn video: https://www.youtube.com/watch?v=sLiaJ0-6j00

Kaikki uutiset