Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Vähennä jätettä

Me pääkaupunkiseudulla asuvat tuotamme keskimäärin yli 300 kiloa jätettä vuodessa henkilöä kohden​. Siitä lähes puolet lajitellaan kierrätykseen, uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Se on hyvä alku, muttei ratkaise perimmäistä ongelmaa.

Maapallon asukkaat kuluttavat nimittäin nyt kuusi kertaa enemmän kuin vuonna 1960. Yli kolmannes kulutuksen ympäristövaikutuksista syntyy ruoasta. Tämän päivän hyvinvointi tarkoittaa usein ympäristön pahoinvointia. ​

Peräti 90 prosenttia käyttöön ottamistamme luonnonvaroista kuluu jo tuotteen valmistuksessa. Vain loput kymmenen prosenttia näkyy arjessamme − ja päätyy jätteeksi. Tuotteiden valmistaminen vaatii energiaa ja luonnonvaroja sekä tuottaa kaikissa vaiheissaan jätettä.

Fiksu vähentää jätettä! Euroopan unionin seitsemännen ympäristöohjelman tavoite vuonna 2020 on kierrätystalous. Ihannetilanteessa emme tuhlaa mitään ja käytämme luonnonvaroja kestävästi. Lue lisää HSY:n sivuilta.

Tervetuloa pohtimaan jäteasioita Paarlastihuoneelle tiistaina 15.3. klo 18 alkaen.

Jätehuolto on osa meidän kaikkien arkea, halusimme tai emme. Voimme omilla toimillamme vaikuttaa helposti siihen, kuinka paljon jätettä tuotamme ja päätyvätkö oman kotitaloutemme jätteet uusiokäyttöön ja kierrätykseen. Päivittäiset ratkaisumme vaikuttavat myös Suomenlinnan hyvinvointiin. Tule kuuntelemaan, miksi juuri sinun teoillasi on merkitystä ja mitä juuri sinä voisit tehdä!

Tilaisuuden alkuperäisen kutsun voit lukea täältä.

Lisätietoja:
kulttuuriympäristökoordinaattori Iina Johansson
puh. 0295 338 322
iina.johansson@suomenlinna.fi

Kaikki uutiset