Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Vanhasta ”Yliksestä” tulee Bastion Bistro

Suomenlinnan ravintolavalikoimaan saadaan odotettua täydennystä, kun loppuvuodesta 2015 lähtien suljettuna ollut ”Yläkerho” saa uudet yrittäjät ja Bastion Bistro aloittaa toimintansa.

– Yliksen toimijaa haettiin perusteellisen konseptikilpailun kautta. Bastion Catering vakuutti meidät liiketoimintaosaamisellaan sekä Suomenlinnan olosuhteiden ja puolustusvoimien perinteen ymmärryksellään. Heidän kanssaan löysimme yhteisen sävelen siitä, kuinka Suomenlinnan paikallisravintolan tulee muuttua asiakaskuntansa mukana, toteaa kehittämispäällikkö Petteri Takkula.

Ajatuksena on tehdä Bastion Bistrosta maukkaisiin ruokiin ja juomiin keskittynyt kohtuuhintainen Suomenlinnan kortteliravintola, jonne on helppo tulla.

– Olemme asuneet aiemmin Brysselissä. Siellä on tyypillistä, että joka kaupunginosassa on sille luonteenomainen bistro. Toivomme, että Bastion Bistrosta tulee Suomenlinnalle kaupunginosan oma oleskelupaikka, jonka asukkaat ottavat omakseen, kertoo Merja Helaniemi.

– Matkailijat antavat asiakaskuntaan hauskan lisämausteen ja tuovat tärkeää lisätuloa. Ruokalistalla tulee olemaan kaikille maistuvia kansainvälisiä makuja, mutta suomalaisella vivahteella, Merja vihjaa. Tavoitteena on saada ravintola avattua elokuun alussa.

Bastion Bistro tulee olemaan avoinna ympäri vuoden, lounasajasta aina iltaan saakka. Ympärivuotinen ravintola täydentää hienosti linnoituksen ravintolatarjontaa. Asukkaiden ohella Suomenlinnan jatkuvasti lisääntyvät talvikävijät tervehtivät uutta ravintolaa varmasti ilolla.

Bastion Catering on entuudestaan tuttu toimija linnoituksessa. Yritys on jo monen vuoden ajan tarjonnut pitopalvelua Suomenlinnan kokous- ja juhlatiloihin. Bastion Catering on myös aktiivisesti osallistunut Suomenlinnan matkailutoimijoiden yhteisiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin, mm. syksyllä 2015 järjestettyyn Laatutonni-koulutukseen.

Kaikki uutiset