C76 soittokunnantalo Suomenlinna.

Varuskuntakorttelin korjaushanke päässyt vauhtiin

Neljän asuinrakennuksen peruskorjaukset sisältävä Varuskuntakorttelin korjaushanke on päässyt vauhtiin. Ensimmäisenä työn alla on upseerikasarmi C76 eli ns. Soittokunnantalo, jossa purkutyöt on saatu melkein päätökseen.

Hankkeessa uusitaan kaikki rakennuksen talotekniset järjestelmät eli tehdään linjasaneeraus ja rakennetaan kylpyhuoneet kokonaan uudelleen. Myös kaikki kiintokalusteet vaihdetaan uusiin, eli keittiöiden ilme uudistuu ja kaapistojen tilankäyttö tehostuu. Ilmanvaihtojärjestelmänä säilyy koneellinen poisto.

Työlistaan sisältyvät myös ryömintätilan ilmanvaihdon parantaminen, alapohjarakenteiden osittainen uusiminen sekä asuntojen kaikkien sisäpintojen ja porrashuoneiden seinäpintojen maalaaminen. Lisäksi rakennuksen eteläpäätyyn tehdään uusi sisäänkäynti porraskäytävään.

Asukkaiden mahdollisuudet säilyttää tavaroitaan paranevat, sillä kellarissa oleva yhteiskylmiö poistetaan ja tilalle tehdään irtaimistovarasto.

Hoitokunta on C76:n työmaan päätoteuttaja, ja vastaava työnjohtaja Heikki Malinen on tiiviisti työmaalla valvomassa töiden sujumista. Ulkopuolisina urakoitsijoina mukana ovat ATL-Rakennushuolto Oy, LVI-Trio Oy, Aro Systems Oy, TJK-Automation Oy sekä Kari Helenius Oy.

– Urakoitsijamme ovat työskennelleet aiemminkin Suomenlinnassa ja tuntevat paikan erityisluonteen. Kaikki on tähän mennessä sujunut ilman suurempia yllätyksiä, kertoo hanketta vetävä rakennuttaja-arkkitehti Tiina Koskenniemi.

– Edellinen peruskorjaus rakennuksessa tehtiin vuosina 1980–1981. Silloin esimerkiksi kylpyhuoneet toteutettiin puurakenteisina. Nyt halutaan varmempia ja käyttöiältään pidempiä ratkaisuja, minkä vuoksi märkätilat toteutetaan kivirakenteisina, jatkaa Koskenniemi.

Tiilirunkoinen kasarmirakennus valmistui vuonna 1841 venäläisten upseerien kasarmiksi. Suomen itsenäistyttyä rakennuksessa asui Puolustusvoimien henkilökuntaa 1970-luvun alkuun asti. Tuona aikana se sai kutsumanimen Soittokunnantalo.

1970-luvulla rakennus siirtyi Suomenlinnan hoitokunnalle. Peruskorjauksen jälkeen se muutettiin nykyiseen käyttöön siviilien vuokra-asunnoiksi. Rakennuksessa on kaksi asuinkerrosta, joissa on yhteensä 14 asuntoa.

Soittokunnantalon korjaushanke valmistuu keväällä 2021 , ja se aloittaa Suomenlinnan asuinrakennusten peruskorjausten toisen kierroksen.

Lähivuosina peruskorjattavaksi on suunniteltu myös muut Varuskuntakorttelin asuinrakennukset eli C82, C83 ja C84. Kokonaisuuden on ajateltu olevan valmis vuonna 2023, mutta aikataulu voi vielä elää rahoitustilanteesta riippuen.

 

Kaikki uutiset