Viaporin Kekri 3.11. – jo neljättä kertaa Suomenlinnan tapahtumassa heittäydytään pimeisiin ja synkkiin teemoihin

Pyhäinpäivänä 3.11. maailmanperintökohde Suomenlinnassa vietetään henkien päivää, ahmattien yötä. Linnoituksen palveluntarjoajat ja teatterin, musiikin, pakopelien ja muiden elämysten ammattilaiset tuovat omat ohjelmansa Suomenlinnaan vain Viaporin Kekrin ajaksi. Suljetut tilat aukeavat, Kekripukki poltetaan ja synkkyyteen tuodaan valoa elämyksien keinoin.

Tapaa käsityöläisiä ja taiteilijoita työhuoneilla, herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa tai ruokarekkojen luukuilla, maistele oluita ja aitoa siideriä pienpanimoiden festivaaleilla, ratkaise murhamysteeri tai seuraa Kauhukabareeta Pirunkirkon juhlasalissa. Linnoituksen pimeydessä voit pelata pakopeliä, osallistua tähtiretkelle ja jättää murheesi Kekripukin mukana poltettavaksi ja kokea paljon muuta. Osaan ohjelmista on ikärajasuositus. Perheille ja lapsille tarjottavaa ohjelmaa löytyy esimerkiksi Hostel Suomenlinnan Pikku-Kekrisessä ja Pajasalin monipuolisessa lasten tapahtumassa. Ohjelma linnoituksessa jatkuu iltamyöhään saakka.

Viaporin Kekri toteutetaan yhteistyössä linnoituksen matkailu- ja kulttuuritoimijoiden, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Hospitality, Tourism & Experience Management -koulutusohjelman opiskelijoiden sekä Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Opiskelijoille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden harjoitella tapahtumatuotantoa ja työelämätaitoja.

– On mahtavaa, että opintoihimme kuuluu näin ainutlaatuisia projekteja. Pääsemme aitoon ja elämykselliseen ympäristöön toteuttamaan jotain suurta ja sellaista, mistä voimme oppia ja jonka parissa voimme kehittyä, sanoo tapahtumassa projektipäällikkönä työskentelevä toisen vuoden opiskelija Taru Granholm.

Tapahtumaan odotetaan jälleen runsaasti kävijöitä ja HSL:n lautta liikennöi lisävuoroin. Suomenlinna on ympärivuotinen vierailukohde ja tapahtumat elävöittävät maailmanperintökohdetta syksyllä ja talvella. Monet ravintolat, museot, taidegalleriat ja työhuoneet avaavat Kekrin lisäksi ovensa yhä useammin myös talvikaudella. Linnoituksen joulun ajan 2018 tapahtumista ja aukioloista yleisö pääsee nauttimaan ensimmäisestä adventista lähtien. Tapahtumista ja palveluiden aukioloista saa lisätietoja Suomenlinnan tapahtumakalenterista.

Lisätietoja:

Kaikki uutiset