Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

Yleiset tilat tyhjennetään ja siivotaan

Suomenlinnan hoitokunta tyhjentää kaikkien kiinteistöjen rappu-, ullakko- ja kellarikäytävät ylimääräisistä tavaroista. Lisäksi käyttämättömiä polkupyöriä poistetaan pyörävarastoista. Kiinteistöissä on suoritettu palotarkastuksia ja tilat tyhjennetään tavaroista paloviranomaisten määräyksestä.

Myös asukkaat toivovat, että yhteistilat siistiytyvät. Suomenlinnan hoitokunnan tänä keväänä suorittamassa vuokralaiskyselyssä nousi esille asukkaiden tyytymättömyys yhteiskäyttötilojen siisteyteen ja suureen määrään ylimääräisiä tavaroita. Hoitokunta huomioi kyselyn tulokset ja pyrkii parantamaan asukasviihtyisyyttä sekä noudattaa paloviranomaisten määräyksiä. Tilojen tyhjennykset alkavat viikolla 23 ja kestävät elokuun loppuun asti.

Paloviranomaiset korostavat, että porrashuoneet ovat ainoat turvalliset poistumisreitit, joita asukkaat voivat käyttää omatoimistesti onnettomuustilanteessa. Jos esimerkiksi porrashuoneessa olevat lastenvaunut sytytetään, sankka savu leviää rakennuksessa ja tekee porrashuoneesta käyttökelvottoman. Lisäksi porrashuoneissa oleva tavara kaventaa poistumisleveyttä merkittävästi ja haittaa pelastuslaitoksen toimintaa esimerkiksi potilaan siirron aikana.

Sama ongelma toistuu ullakoiden ja kellareiden käytävien suhteen. Jos ullakon ja kellareiden käytävillä säilytetään tavaraa, tämä hankaloittaa entisestään pelastuslaitoksen työtä ja se saattaa aiheuttaa työturvallisuusriskin pelastushenkilöstölle. Näistä syistä pelastuslain (379/2011) 9 ja 10 § mukaan uloskäytävillä sekä ullakon ja kellarin käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaraa. Rappukäytävässä ei saa säilyttää asukkaiden omia kynnysmattoja. Ovikranssit ovat sallittuja. Lisätietoja antaa asiantuntija-palotarkastaja Sebastian De Caro (p. 09 310 30 828).

Polkupyörät

Asukkaiden tulee merkitä ennen tyhjennysten alkamista käytössä olevat polkupyöränsä selkeästi materiaalilla, joka pysyy pyörässä kiinni koko tyhjennysten vaatiman ajan, elokuun loppuun saakka. Merkintään kirjataan huoneistonumero ja päivämäärä. Merkkaamattomat polkupyörät poistetaan kellareista ja varastoista.

Jäte-ja kierrätyslavat

Tänä vuonna hoitokunta tarjoaa asukkaille hyvän tilaisuuden tyhjentää omia kellari- ja ullakkovarastojaan. Jäte- ja kierrätyslavoja toimitetaan Iso-Mustasaaren Paraatikentälle, Länsi-Mustasaaren pihalle ja Susisaaren Poliisikoulun pihalle. Lavoille saa tuoda seka-, metalli- ja puujätettä sekä pienelektroniikkaromua. Vaarallisten jätteiden vastaanottopiste sijaitsee rakennuksen C36 takapihalla ja vastaanotto on auki Siivouspäivänä 27.5.2017 klo 10.00-14.00. Vaarallista jätettä ei saa jättää kontin ulkopuolelle.

Perussiivoukset

Syksyllä jatkuvat kiinteistöjen perussiivoukset, joissa tarkistetaan myös ullakot ja kellarit. Tällöin jäte- ja kierrätyslavan tilaaminen asukkaalle on maksullista. Mikäli hoitokunta joutuu siivoamaan yleistiloihin jätettyjä tavaroita, peritään siitä jätelajin mukainen maksu.

 

Ulla Räihä
johtaja
Suomenlinnan hoitokunta

 

Lisätietoja:

Suomenlinnan hoitokunnan isännöitsijä Kari Koskela, puh. 0295 338 303

Kaikki uutiset