Kuvassa syreenipensas täydessä kukkaloistossa

YM vahvisti Suomenlinnan suojelun rakennusperintölailla

Ympäristöministeriö on vahvistanut kaksi Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tekemää rakennussuojelupäätöstä. Suomenlinna ja Helsingin observatorio suojellaan rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla.

Suomenlinna on poikkeuksellisen monimuotoinen valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö, valtakunnallisesti arvokas maisema-alue ja Unescon maailmanperintökohde.

– Suomenlinna on valtavan tärkeä paitsi helsinkiläisille myös matkailijoille muualta Suomesta ja maailmalta. Se on yhteistä kulttuuriperintöämme. Päätös ajanmukaistaa suojelutavoitteita ja vahvistaa alueen ainutlaatuista asemaa, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari.

– Suojelupäätös auttaa Suomenlinnan hoitokuntaa maailmanperintökohteen ja monumentin hoidossa ja ylläpidossa, täydentää Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ilari Kurri.

Rakennusperintölailla suojeltava alue käsittää Ison Mustasaaren, Susisaaren, Kustaanmiekan, Pikku Mustasaaren, Länsi-Mustasaaren, Särkän, Pormestarinluodon ja Lonnan. Suojelun piiriin kuuluvat Suomenlinnan linnoitus rakennuksineen ja linnoituslaitteineen, telakka rakenteineen ja varusteineen, maalinnoitus ja linnoituspihat, rakennetut rannat, makeanveden keräilyjärjestelmät, aukiot, väylät, puistot, puutarhat ja puurivistöt.

ELY-keskuksen tekemä suojelupäätös (pdf, avautuu uuteen välilehteen)

Kaikki uutiset